טיפול פסיכולוגי אישי, מאפשר להתבונן בחיים באופן שבדרך כלל אתה לא עושה בחיי היום יום. טיפול פסיכולוגי מאפשר לבחון איפה בחיים אתה מרגיש תקוע, באילו מקומות היית רוצה לעשות שיפור ואיזה, והיכן היית רוצה לצמוח. טיפול אישי יכול לעזור לך להתקדם לקראת הגשמת עצמך באופן מלא ומספק.
באיזה מקרים טיפול פסיכולוגי יכול להתאים
החיים במציאות המודרנית מפגישים אותנו באתגרים רבים ובלא מעט קשיים שלעיתים גורמים מצוקה. יש מגוון תחומים בהם ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי אישי.
דוגמאות למצבים בהם כדאי לפנות ל- טיפול פסיכולוגי:
– חרדה
– תחושת תקיעות
– דכדוך \ דיכאון
– ריקנות \חוסר הגשמה עצמית \ חוסר משמעות
– דפוס מחשבתי או התנהגות חוזרת שמפריעה
– בדידות וקושי באינטראקציות חברתיות
– קושי במציאת בן זוג או התמדה בקשר זוגי
תפיסתי וגישתי לגבי טיפול פסיכולוגי אישי
טיפול פסיכולוגי על פי תפיסת עולמי מרחיב את אפשרויות הבחירה ותחושת החופש והחירות של המטופל. התמודדות עם בעיות חוזרות ונשנות ותחושות לא נעימות של כשלון ואכזבה, מקבעות תפיסות מצמצמות של האדם על עצמו. תפיסות אלה פוגעות בתחושת החירות והרווחה האישיים. טיפול אצל פסיכולוג כפי שאני רואה אותו מסייע למטופל להתחבר לכוחות שלו, ליכולות שלו, למנוע הפנימי שלו ולהצלחות שלו. טיפול פסיכולוגי כזה מאוורר את היכולות הגלומות במטופל ומאפשרות לו לפרוץ קדימה.
ניתן להשוות זאת באופן מטאפורי לאדם שנתקע בקומה הראשונה ורואה מהמרפסת רק את המטרים הקרובים למקום הימצאו, בעוד שאם היה עולה כמה קומות ומביט מהגג, היה יכול להתבונן לכל הכוונים, לראות את הנוף כולו נפרש בפניו, לנשום אויר צח וליהנות מזוויות ראיה שונות. בהתאמה, המטופל שתקוע בקומה הראשונה, רואה רק את הבעיה והכישלון, הוא חש שפוף ומאוכזב. אני רואה את תפקידי כמטפל לסייע למטופל לטפס מעלה לגג אישיותו, להתבונן בשפע האפשרויות שיש בו, לראות את הבחירות הרבות שהוא יכול לעשות ולבחור לעצב את חייו כרצונו.
משך טיפול פסיכולוגי
משכו של טיפול פסיכולוגי אישי, עשוי להשתנות ונגזר מאופי הבעיה אותה מבקש המטופל לפתור ובוודאי מאישיותו ומתמונת חייו. עם זאת , ישנן אפשרויות שונות:
טיפול פסיכולוגי מקיף – כולל התייחסות נרחבת למגוון תחומים בחיי המטופל. מתקדם בקצב המתאים למטופל, תוך העלאת נושאים שונים שהוא מתמודד איתם בחייו, וכפי שהוא בוחר להעלות אותם בזמן הטיפול הפסיכולוגי, על פי אירועי חייו ורצונותיו.
טיפול פסיכולוגי קצר מועד ומכוון פתרון (10-14 מפגשים) לבעיות ספציפיות. טיפולים פסיכולוגיים אלה, פחות נרחבים ומתמקדים בבעיה אחת שהמטופל חש שהיא מפריע לו.
אני יודע מניסיוני שניתן לעשות שינוי משמעותי שמיטיב עם החיים אפילו בזמן קצר זה (אך היא לא מתאימה לכל המטופלים).
ייעוץ פסיכולוגי – לעיתים חשים צורך בהתייעצות עם איש מקצוע לגבי שאלה ממוקדת או אפילו להתייעץ האם כדאי להתחיל בטיפול פסיכולוגי ובאיזה סוג של טיפול. במקרים אלה יעוץ פסיכולוגי של פגישות בודדות יכול לסייע.
מה ההבדל בין מטפלים שונים בטיפול פסיכולוגי – טיפול אישי
חושבים על טיפול פסיכולוגי? לאיזה סוג טיפול לפנות? האם לפנות לטיפול אצל פסיכולוג? ואם כן -איזה סוג של פסיכולוג? אולי למאמן אישי? ובעצם למה ללכת לפסיכולוג ולשלם?? אולי אפשר לדבר עם חבר ולפתור את הבעיות, זה לא אותו דבר???
מבולבלים? מדריך קצר לטיפול רגשי.
מהו טיפול פסיכולוגי אישי ומי רשאי לתת אותו
ישנם סוגי טיפול שונים בעולם הפלורליסטי והפתוח בו אנו חיים:
סוגי טיפולים:
– פסיכותרפיה
– טיפול רגשי
– טיפול באומנות ויצירה
– טיפול בעזרת בעלי חיים או רכיבה טיפולית
פסיכותרפיה
פסיכותרפיה ניתנת על ידי: עובד סוציאלי טיפולי, פסיכולוג טיפולי (קליני) או פסיכיאטר שהוכשר לכך.
טיפול בפסיכותרפיה הינה תרפיה נפשית הניתנת על ידי מומחים לכך שנשענים על לימודי פסיכולוגיה קלאסית רחבה, והתמחות וניסיון רחבים. מטרת הטיפול היא להעלות למודעות של המטופלים נתיבים או גורמים העומדים בבסיס הקושי אותו חשים ומציע דרכי תיקון בדרך להקל על הקשיים ואלי אף לפתור את הבעיה. חשוב לציין שלא כל פסיכולוג מתאים לטפל בבעיה שלכם. ישנם סוגי פסיכולוגים שונים שאינם מטפלים: כגון, פסיכולוג ארגוני,פסיכולוג חברתי, או פסיכולוג תעסוקתי.
ההבדל בין פסיכולוג ועובד סוציאלי לפסיכיאטר
פסיכולוג ועובד סוציאלי לומדים את תחום בריאות הנפש ודרכי טיפול בהם. פסיכיאטר הוא רופא שהתמחה בבריאות הנפש. הוא עוסק יותר בתחומי פתולוגיה (מחלות נפש) ואמצעי העזרה העיקרי שהוא משתמש בו הוא תרופות. פסיכיאטר שלמד גם פסיכותרפיה, יכול גם לתת טיפול פסיכו תרפויטי, דהיינו טיפול פסיכולוגי רגשי…
ההבדל בין פסיכולוג לעובד סוציאלי
הכוונה כמובן לעובד סוציאלי טיפולי לפסיכולוג טיפולי (שכן כאמור בשני המקצעות הללו קיימת קשת רחבה של התמחויות שאינן דווקא טיפוליות). שני מקצועות אלה מתמחים בטיפול ונשענים על הפסיכולוגיה הקלאסית ופסיכולוגיה מודרנית ומתקדמת (גישות פוסט מודרניות). קשה לעשת הבחנה גורפת בין המקצועות שכן, החשיבות הגדולה היא של הזרם הטיפולי בה נוקט המטפל ופחות במקצוע. כך פסיכולוג שעובד בגישה הדינאמית ועובד סוציאלי טיפולי שעובד בגישה הדינאמית עשויים לעבוד באופן מאד דומה. עם זאת, ניתן לומר בזהירות שחלק מהעובדים הסוציאליים יותר יטה לגישות פוסט מודרניות, כמו הגישה הנרטיבית ויעבדו יותר על הכוחות של המטופל ודרכי שינוי. בעוד שרוב הפסיכולוגים הטיפוליים בישראל עדין נוטים לגישות הדינאמיות ויחסי אובייקט.עם זאת כפי שצוין חשוב להבין באיזה גישה נוקט המטפל אליו אתם פונים ולבדוק מה מתאים לכם. ישנם המוצאים שפסיכולוג מהנהן ומדבר מעט, אינו מתאים עבורם,או שהם אנשים מאד מעשיים ובעבר ניסו טיפול אצל פסיכולוג דינאמי וחשו שלא התקדמו. לאנשים אלה הייתי ממליץ לבחור מטפל קוגניטיבי התנהגותי או מטפל נרטיבי, או מטפל אקלקטי שמשלב בין גישות טיפוליות שונות.
סוגי טיפול רגשיים אחרים
טיפול בהבעה, אומנות ויצירה וטיפול בעזרת בעלי חיים או רכיבה טיפולית, הנם סוגי טיפולים שמאפשרים לחוות את הבעיות בלי לקשר אותם למטופל, אלא לקרוא עליהם בסיפור וכך לגעת בבעיה באופן עקיף וללמוד על דרכי ההתמודדות. ניתן גם לחוות קשרים וקשיים באמצעות בעלי החיים ובאופן דומה לחוות התמודדות וללמוד פתרונות לקשיים. אלה טיפולים שבדרך כלל נפוצים יותר בקרב ילדים, שמתקשים להתמודד ישירות עם בעיותיהם וקל להם יותר להתמודד איתם בשיטה עמוקה. הם מצריכים פחות שיחה וורבליות ובכך נגישים יותר גם לילדים.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
טיפול פרטני – העצמה בטיפול אישי
הביטויים “העצמה” ו- “העצמה אישית” נשמעים יותר ויותר […]